Mika Zibanejad utmanar. Foto: TT Bild

Zibanejad målskytt – men Rangers föll igen

New York Rangers lyckades inte följa upp segern senast. Trots Mika Zibanejads mål inkasserade man sin fjärde förlust på fem matcher när Edmonton vann med 2-1.

Det var två rätt avvaktande och defensivt inriktade lag som ställdes mot varandra. Efter tre inledande förluster lyckades Rangers ta första segern senast, på övertid mot San José. Edmonton har också börjat svagt, inte en enda poäng och satsade på säkerheten först.

Men efter tre spelade perioder hade Henrik Lundqvist släppt två puckar förbi sig, och trots Mika Zibanejads mål framåt så blev det nytt nederlag för Rangers – och äntligen en seger för Edmonton.

– En frustrerande förlust även om vi gjorde en del bra saker. Men vi föll på special teams, då vi tog för många utvisningar och det straffar sig alltid i längden, säger Lundqvist till MSG Networks.

Zibanejad inledde målskyttet

Rangers startade ändå bäst med flera fina anfall och fick lön för mödan halvvägs in i första. Marc Stal passade, Edmonton-försvaret glömde bort Mika Zibanejad på bortre stolpen och svensken kunde enkelt vinkla in sitt första mål för säsongen.

Efter att gått poänglös senaste två matcherna stod Zibanejad nu för en fin match, förutom målet noterades han för två stolpträffar och kombinerade påhittigt med kedjekamraten Jesper Fast.

– Klart att det var skönt att spräcka nollan, men jag hade något skott i stolpen också, så turen var inte riktigt med mig. Och det är alltid surt att förlora, säger Zibanejad.

Edmonton tog över

Men Edmonton kom tillbaka. Först i period ett: då Edmontons poängmaskin Connor McDavid var hjärnan bakom och Ryan Nugent-Hopkins rakade in 1-1.

Efter en mållös andraperiod utökade Edmonton sen i tredje. Ombytta roller när Nugent-Hopkins och Leon Daisaitl spelade fram McDavid som satte 2-1 till gästerna i numerärt överläge.

Rangers försökte trycka på, men hade svårt att finna något lugn i spelet och forceringen blev resultatlös.

Vegas vann

Lördagens andra hockeymatiné i NHL var mållös i 58 minuter och 35 sekunder. Då nätade Cody Eakin och såg till att fjolårsfinalisten Vegas vann med 1–0 borta mot Philadelphia.

Viktiga poäng för Vegas, som hade inlett säsongen med endast en seger på de fem första matcherna.