Zibanejad bakom Rangers storseger

Uppdaterad
Publicerad

Mika Zibanejad gjorde ett mål och en assist när New York Rangers hemmabesegrade Anaheim med klara 5-1 i en grinig tillställning i Madison Square Garden.

– Rangers är så här mycket bättre på pappret och dom var det även på planen idag, säger SVT:s expert, Nisse Ekman.

Mika får mycket förtroende i New York Rangers och hade 20 minuters istid mot Anaheim. På den tiden stod han först för en framspelning till kedjekamraten Chris Kreider i den andra perioden.

– Jättebra av Zibanejad att komma runt där. Se vilken lång räckvidd han har och lutar kroppen långt ut åt höger för att skapa förutsättningarna att lägga den passningen, säger SVT:s expert, Mikael Renberg.

Anaheim saknade tre toppspelare

Senare i matchen fick han även noteras i målprotokollet när han satte slutresultatet 5-1, på ett lite snöpligt sätt. Gästernas målvakt, Ryan Miller styrde in pucken i eget mål med skridskon.

Zibanejad, som dragits med skador under hösten och missat 13 matcher, har gjort 12 mål och 26 poäng på de 22 matcher han spelat i år.

Även Henrik Lundqivst hade en bra dag, efter att inte ha spelat någon match på åtta dagar. Han hade stuntals ingenting att göra men räddade i stor sett allt han fick emot sig. Han tog 19 av 20 skott, bland annat ett friläge.

Ju länge matchen led desto mer grinigt blev det och flera slagsmål bröt ut.

Anaheim, som spelade så sent som igår kom till dagens lunchmöte, start 12.30 lokal tid, med ett gäng skador. Varken Jakob Silfverberg, Rickard Rakell eller Ryan Getzlaf, som ligger etta, tvåa och trea i Anaheims poängliga, kunde komma till start i dagens match.

NHL

New York Rangers logo

New York Rangers

5 - 1

Anaheim Ducks logo

Anaheim Ducks

3-1, 1-0, 1-0
Madison Square Garden, New York, NY
Publik: 17465

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.