Igor Sjestiorkin. Foto: Bildbyrån

Rangers tvingade fram en match sju

Uppdaterad
Publicerad

New York Rangers besegrade Carolina med 5–2 i det sjätte kvartsfinalmötet i NHL-slutspelet. Hade man förlorade skulle det ha varit färdigspelat i slutspelet. Nu blir det i stället ett sjunde möte.

– Jag är inte förvånad, jag visste att vi hade det i oss, säger Rangerstränaren Gerard Gallant.

Det var vinna eller försvinna för hemmalaget Rangers, som inför mötet låg under med 3–2 i matcher. Och direkt kopplade New York grepp om matchen med 2–0 i första perioden. Mika Zibanejad gjorde ett av målen.

Det hann bli till 3–0 innan Carolina fick in sin första puck. Rangers Filip Chytil gjorde 4–1 med sitt andra mål och Carolina lyckades inte med mer än att reducera till 5–2.

Igor Sjestiorkin i Rangersmålet räddade inte bara 37 skott, han noteras dessutom för två assist.

– Det är kul att ha en målvakt som bara har att göra mål kvar som nästa steg, säger lagkamraten Artemij Panarin enligt Rangers Twitterkonto.

– Han är helt otrolig, säger Gallant om sin målvakt.

– Jag tror att han till och med försökte få till en tredje assist.

Det var Rangers sjätte hemmavinst på raken i slutspelet, och nytt klubbrekord för flest hemmasegrar i rad under ett slutspel. Möte sju blir däremot på bortais för New York, där Carolina har varit starkast. Den matchen spelas natten mot tisdag svensk tid.

KLIPP: Tampa tog andra raka (20 maj)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

NHL

New York Rangers logo

New York Rangers

5 - 2

Carolina Hurricanes logo

Carolina Hurricanes

2-0, 2-2, 1-0
Madison Square Garden, New York, NY
Publik: 18006

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.