Mika Zibenejad Foto: TT

Zibanejad målskytt när Rangers vann efter sju straffomgångar

Uppdaterad
Publicerad

New York Rangers låg under med två mål efter andra perioden i nattens NHL-möte med Boston. Efter att ha hämtat hem underläget i tredje och spelat en mållös förlängning avgjordes matchen på straffar.

Hela sju straffomgångar skulle till innan Tony DeAngelo avgjorde matchen som slutade 4–3 till New York-laget. Straffläggningen slutade 2–1 till Rangers.

Svenske Mika Zibanejad gjorde matchens, och New Yorks, första mål och satte även en straff.

– Vi såg bara framåt och försökte lägga andra perioden bakom oss. Att tänka för mycket på den skulle inte hjälpa oss i tredje. Jag tycker att vi lyckades bra med det och bara gick ut och spelade, säger Mika Zibanejad i en intervju på lagets Twitter om uppladdningen inför den avslutande perioden.

– Vi fick våra välbehövliga mål.

Zibanejad är med nattens fullträff hetaste målskytten i NHL senaste månaden. Från den 7 januari och till i dag har han svarat för elva mål på tolv matcher.

NHL

New York Rangers logo

New York Rangers

4 - 3

Boston Bruins logo

Boston Bruins

1-0, 0-3, 2-0, 0-0, 1-0
Madison Square Garden, New York, NY
Publik: 16848

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.