Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se intervju med Rasmus Dahlin Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Rasmus Dahlin: ”Sa till oss tre miljoner gånger”

Uppdaterad
Publicerad

Rasmus Dahlin gjorde först 1-0 utan att bli matchvinnare med fem minuter kvar. Sedan var han med och assisterade till Joel Eriksson Eks avgörande 2-1-mål i förlängningen mot Finland.

– Det är en otrolig glädje och lättnad. Vi visste att det skulle bli en tuff match, säger Dahlin till SVT Sport från Ostrava.

Dahlin hann känna att han avgjorde matchen och sedan ställa om till en oviss förlängning.

Ishockey-VM

– Det var en otrolig lättnad och många känslor fram till målet. Vi sa till oss tre miljoner gånger att behålla lugnet och till slut gick pucken in, säger Dahlin om sitt 1-0-mål där han tog sig fram på vänsterkanten och överlistade Emil Larmi från snäv vinkel.

”Vill vara med om de stora ögonblicken”

Sedan kom kallduschen med den finländska kvitteringen med 58 sekunder kvar med Larmi utplockad till båset. De svenska spelarna förklarade samstämmigt efteråt att man inte skulle bli frustrerade utan fortsätta att behålla initiativet.

– Det är hockey, vi spelade en väldigt bra overtime. Man vill vara med om stora ögonblick och nu är det bara att fortsätta att trumma på, säger Dahlin.

Nu får Dahlin & Co fortsätta VM-resan till Prag och möta hemmanationen i semifinalen på lördag 14.20, den första semifinalen som Tre Kronor spelar på sex år.

VM

Sverige logo

Sverige

2 - 1

Finland logo

Finland

0-0, 0-0, 1-1, 1-0
Ostravar Aréna, Ostrava
Publik: 6691

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet