Rasmus Dahlin med otrolig lobbpassning – avgjorde matchen

Det hade gått bara tolv sekunder av förlängningen då Rasmus Dahlin slängde iväg en elegant lobbpassning mot lagkamraten Dylan Cozens. Cozens avgjorde till 3-2 för Buffalo Sabres och besegrade därmed New York Islanders.

– Jag vet att han är snabb och jag försökte hitta rätt område på isen. Som tur lyckades det, säger Dahlin efter matchen.

Det var en bra svenskkväll då Buffalo Sabres hemmabesegrade Islanders. Victor Olofsson gjorde mål och Rasmus Dahlin noterades för ytterligare en assist utöver den som kom att avgöra matchen.

Det var dock Islanders som inledningsvis tog ledningen när Brock Nelson satte matchens första mål, efter en passning från Anthony Beauvillier, i första periodens åttonde minut.

I andra periodens åttonde minut kvitterade Buffalo när Alex Tuch lyckade slå in en retur efter ett avslut av Dahlin.

Islanders tog ledningen igen i slutet av andra när Matt Martin smög in pucken förbi vänstra stolpen. Först i tredje perioden kom Buffalo i kapp igen och då var det tack vare svenske Victor Olofsson som fick en passning av Casey Mittelstadt och styrde in pucken bakom Ilja Sorokin i Islanders mål.

”Håller på att bli ett monster den här säsongen”

2–2 stod sig tredje perioden ut och matchen gick till förlängning som dock blev kortvarig. Bara tolv sekunder in i förlängningsperioden gjorde Buffalos Dylan Cozens det avgörande 3–2-målet spektakulärt assisterad av svenske Rasmus Dahlin.

Sorokin i Islanders mål imponerade stort med 42 räddningar, men det räckte alltså inte till tre poäng. Dahlin väljer istället att hylla sitt lags målvakt Ukko-Pekka Luukkonen.

– Han höll oss i matchen. Han håller på att bli ett monster den här säsongen, det är kul att se, säger den svenske stjärnan.

Inför matchen höjdes en tidigare målvakts, Ryan Miller, tröja upp i taket och hans nummer 30 pensionerades. Den 42-årige amerikanen spelade elva säsonger i Buffalo.