Rasmus Dahlin under JVM. Foto: Bildbyrån

Rasmus Dahlin uttagen till Tre Kronor

Uppdaterad
Publicerad

Han har väckt mycket uppmärksamhet i Frölunda under säsongen. Nu har förbundskapten Rikard Grönborg valt att ta med 17-årige Rasmus Dahlin i Tre Kronor trupp i VM-genrepet mot Vitryssland.

Ishockey-VM i Frankrike och Tyskland börjar 5 maj och Sverige spelar två genrepsmatcher mot Vitryssland 21 och 22 april.

Tredje yngsta debutanten

Frölundas Rasmus Dahlin, som fyllde 17 år 13 april, är nu uttagen i Rikard Grönborgs trupp. Det gör honom till den tredje yngsta spelaren i historien att debutera i Tre Kronor.

Ishockey-VM

Han är den yngsta sedan 1960, då Lennart ”Lillen” Gustafsson spelade mot Norge vid en ålder av 16 år, en månad och 17 dagar.

Väckt uppmärksamhet

Dahlin har väckt uppmärksamhet under säsongen, i Juniorkronorna under JVM och i Frölunda i SHL. Delvis för sitt första SHL-mål som kom efter en soloräd mot Skellefteå i slutet av mars.

Han har spelat 26 matcher för Frölundas A-lag den här säsongen, fram till att Göteborgslaget åkte ut slutspelet i semifinalen mot Brynäs. På de matcherna har han noterats för ett mål och två assist och han har hyllats av tränare Roger Rönnberg.

Den svenska landslagstruppen samlas i Stockholm 18 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet