Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Rasmus Dahlin om JVM-avundsjukan i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån

Rasmus Dahlins avundsjuka på svenska JVM-laget: ”Helt magiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Snart startar junior-VM i ishockey.

Detta år spelas det i Rasmus Dahlins gamla hemstad, Göteborg.

Och han är mäkta avundsjuk på de som ska spela turneringen.

– Det kommer att bli helt magiskt, säger han.

Innan Rasmus Dahlin flyttade till USA och Buffalo spelade han i Frölunda och Göteborg är fortfarande hans hemstad på somrarna.

Han är övertygad om att junior-VM, som spelas i Scandinavium och Frölundaborg vid årsskiftet, kommer att bli en häftig upplevelse för spelarna som får äran att spela turneringen.

JVM i ishockey

– Det (JVM) är nog bland de roligaste turneringarna som jag har varit på i min karriär. Man är med sina polare under så pass lång tid, och det är en resa man gör tillsammans och att kunna göra någonting bra av det är extremt roligt, säger han, och fortsätter:

– Sen händer allt runt omkring, med media och det är så mycket stora, nya grejer som händer och det gäller att suga åt sig av allting och verkligen njuta för det händer inte många gånger.

– Och sen att det är i Sverige i år gör det ju inte värre direkt. Det kommer nog bli helt magiskt tror jag.

”Är väldigt avis”

Dahlin, som säger sig ha goda förhoppningar om ett bra resultat för det svenska laget, berättar att han är avundsjuk på svenskarna som ska spela turneringen.

– Jag hade väldigt gärna spelat turneringen. Speciellt i och med att jag bor i Göteborg på somrarna, och min familj bor också där. Nej, jag är väldigt avis, säger han, och ger följande råd till spelarna:

– Det gäller att tänka dag till dag. Det är lätt att kunna försvinna i all media och allt som händer med sociala medier och sånt. Det är många som kollar och som är med och stöttar, så det gäller att ha fokus på det vardagliga och jobba med laget, säger han, och lägger till:

– Och sen njuta! Det är väl det största jag har att säga. Ha kul och njut, för det är kanske bara en eller två gånger man får göra det och det är en otroligt rolig turnering.

SVT sänder JVM i ishockey med start den 26 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet