• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Torontos Rasmus Sandin i svenskkamp med New Jerseys Jesper Boqvist i nattens möte. Foto: TT.

Rasmus Sandin bäst på isen när Toronto vann i kross

Uppdaterad
Publicerad

För drygt en vecka sedan tog Rasmus Sandin brons i JVM med Juniorkronorna. Nu är han tillbaka i NHL – och slog till direkt. Med två assister och ett bländande försvarsspel bidrog han till Torontos seger över New Jersey med 7–4.

För drygt en vecka sedan tog Rasmus Sandin brons i JVM med

– Han var fantastisk, vår bästa försvarare på planen i kväll, säger den före detta Torontostjärnan Tomas Kaberle.

JVM i ishockey

Svenske talangen Rasmus Sandin värvades till Toronto inför den förra säsongen, men har inte fått spela i NHL sedan den 12 oktober.

Efter JVM-succén har 19-åringen nu kallats tillbaka till NHL-laget, och backen gjorde avtryck redan efter fem minuter.

Framspelad av William Nylander sköt han ett hårt skott som träffade lagkamraten John Tavares innan pucken gick i mål. En kvart senare gjorde han om samma bedrift då han sköt ett skott mot mål som styrdes in av Zach Hyman.

Jämförs med Lidas

– Han är rolig att titta på. Det är kul att spela med honom, säger lagkamraten Auston Matthews rapporterar Toronto Sun.

19-åringen jämförs i tidningen med den svenske backlegendaren Nicklas Lidström.

– Han är ingen stor kille. Han är orädd i sitt spel. Han spelar så smart. Vilket fantastiskt spel han kommer tillbaka med, säger Tomas Kaberle från lagets omklädningsrum efter matchen.

Även William Nylander bidrog till segern genom att göra sitt 21:a mål för säsongen. I och med segern bröt Toronto en förlustsvit på tre matcher.

ARKIV: Här sätter Sandin 1-1 i JVM-bronsmatchen (5 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet