Sara Grahn och Minatsu Murase bildar SDHL:s bästa målvaktsduo. Foto: Bildbyrån

De bildar Sveriges bästa målvaktspar: ”Vi stöttar varandra”

Publicerad

Minatsu Murase har för första gången i elitkarriären lämnat Stockholm och AIK för den regerande mästaren Luleå. Där bildar hon målvaktsduo med ingen mindre än giganten Sara Grahn.
– När jag ser henne på andra sidan isen göra jättebra räddningar, då vill jag göra likadant själv, säger Luleås Minatsu Murase till SVT Sport.

Den regerande mästaren Luleå har inte gjort några stora förändringar med fjolårets trupp. När målvakten Maria Omberg däremot valde att lägga skridskorna på hyllan stod laget med en ledig målvaktsplats.

Något som passade AIK:s Minatsu Murase helt perfekt då pojkvännen Robin Kovács spelar med SHL-laget.

24-åringen bildar därför målvaktspar med ingen mindre än Sara Grahn.

– Vi är två målvakter och en ska spela så det är såklart konkurrens på det sättet men utanför isen är det ingen skillnad. Vi är bra vänner som är positiva och hjälper varandra. Vi ser fram emot den kommande säsongen tillsammans.

Lär du dig mycket av henne?

– Ja det skulle jag väl säga. Man kan alltid fråga om tips. Hon ger mig ibland tips och jag ger henne. När vi tränar och jag ser henne på andra sidan isen göra jättebra räddningar då vill jag göra likadant själv. På det sättet hjälper vi varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer