Regerande mästarna överkörda i första åttondelen

Uppdaterad
Publicerad

De dubbla regerande CHL-mästarna Frölunda är inne i en tung period. Efter två raka SHL-matcher som slutat med förlust blev det idag en tredje rak torsk med 3-6 mot Karlstadlaget Färjestad när CHL:s åttondelsfinaler drog igång.

– Rejält slarvig match från vår sida, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Färjestad rivstartade CHL-åttondelsfinalen med att köra över Frölunda totalt och hade 3-0 redan efter de första 20 minuterna. När andra akten drog igång fortsatte mardrömmen och först efter att Färjestad gått iväg till 5-0 och målvakten Niklas Rubin lämnat Frölundakassen vaknade göteborgarna till liv med tre reduceringar.

Frölundas tränare Roger Rönnberg var dock rejält besviken på inledningen.

– Rejält slarvig match från vår sida och framförallt defensivt. Vi ger dem alldeles för mycket tid i vår defensiva zon och där har de nog med skickliga spelare för att straffa oss. Vi låter dem spela sin typ av hockey under första halvan och vi får sedan spela vår typ av hockey under andra halvan, så det är en match med två ansikten, sammanfattar Rönnberg.

Kvällens drabbning är den första av två möten, vilket gav Frölunda stor anledning att inte bara spela av matchen och strax innan andra var slut kom ett viktigt reduceringsmål.

Kanske var det också det målet som gav bortalaget nog med energi att göra ytterligare två mål bakom Markus Svensson i Karlstadkassen.

En märklig detalj i matchbilden är att Frölundaspelarna verkade komma igång mer och mer efter att lagkaptenen Joel Lundqvist inte kommit ut till spel i tredje perioden. Lagkaptenen ska nu undersökas.

Trots de två baklängesmålen blev det ändå tre mål upp för Färjestad inför returen då Per Åslund snyggt lirkat in 5-2 och sitt andra mål för kvällen.

– Första matchen efter ett break, jag tycker vi hanterar det skapligt bra. En helt okej insats på hemmaplan, tycker jag. Framåt så gör vi målen men det vi har jobbat med och koncentrerat oss på är defensiven, så jag kan tycka att det är någon puck för mycket om jag är hård, men det är klart det är en bra insats totalt sett, säger tränare Johan Pennerborn.

Nästa vecka väntar möte två, då i Scandinavium.

Champions Hockey League

Färjestad BK logo

Färjestad BK

6 - 3

Frölunda HC logo

Frölunda HC

3-0, 2-1, 1-2
Löfbergs Arena, Karlstad
Publik: 4423

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.