Renberg: ”Laget vi helst inte vill möta”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s expert Mikael Renberg blickar framåt efter segern över Slovakien. Då är han inne på att Sverige måste göra allt för att försöka undvika hemmalaget Kanada.

– De är fortfarande guldfavorit, säger han.

Sverige slog Slovakien med 5–2, den andra raka segern. Efteråt var flera av de svenska spelarna dock kritiska till den svenska experten. Något som SVT:s expert Mikael Renberg ser som positivt.

– De har höga krav på sig själva. Trots att många inte förväntar sig att Sverige ska gå till en till final så tror jag att grabbarna tror på det, och det är ju väldigt positivt. De vill prestera så bra som möjligt och känner väl kanske att de gjorde en bättre match mot Finland än Slovakien, säger han till SVT.

JVM i ishockey

Renberg poängterar att det är lättare att spela mot Finland än mot Slovakien.

– Mot Slovakien måste Sverige föra matchen, och Slovakiens spels bygger mycket på att förstöra spelet. Det var säkert en svårspelad match. Bra och starkt att Sverige vann den, säger han.

”Blir den svåraste”

Natten till den 30 december ställs Sverige mot USA. En väldigt viktig match, poängterar Renberg.

– Den är viktig, för jag tror att Kanada kommer att vinna sin grupp. Det är egentligen det lag vi helst inte vill möta, även om de inte imponerade här idag (Kanada slog Schweiz med 3-2) så är de fortfarande en guldfavorit. De är på hemmaplan och älskar att spela i liten rink. Så vi ska försöka undvika Kanada.

Renberg tror att Sverige får den enklaste kvartsfinalen vid gruppseger.

– Så skulle Sverige vinna de två sista matcherna, och USA blir den svåraste, så får vi, inte en given kvartsfinalen, men en relativt lätt kvartsfinal på väg mot semin, säger han.

1 januari möter Sverige sedan Kazakstan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet