Renberg: ”Inte tjejerna som ska bestämma”

Uppdaterad
Publicerad

En majoritet av spelarna i Damkronorna vill att Leif Boork fortsätter som förbundskapten. Men SVT:s expert Mikael Renberg är fortsatt kritisk.

– Det är svårt för dem att kritisera. Och jag tycker faktiskt inte att det är tjejerna som ska bestämma om han ska vara kvar eller inte, säger Renberg i Hockeykväll.

Damkronornas VM tog slut i kvartsfinalen. Nu har Radiosporten pratat med 19 av 23 VM-spelare som fått svara anonymt och en majoritet vill att Leif Boork får fortsatt förtroende över OS i Sydkorea nästa år.

Men Mikael Renberg, som har kritiserat Leif Boork flera gånger, är inte övertygad.

– Jag ger inte mycket för den (rundringningen). Det är inga bra undersökningar att ringa runt till spelare och fråga. Det är spelare som är aktiva, som Leif har tagit ut i landslaget. Det är svårt för dem att kritisera sig egen förbundskapten, säger SVT:s expert.

– Jag hade inte gjort det under min aktiva karriär.

”Inte tjejerna som ska bestämma”

Renberg menar dessutom att det är upp till förbundet att avgöra Boorks framtid.

– Jag tycker faktiskt inte att det är tjejerna som ska bestämma om förbundskaptenen ska vara kvar eller inte. Och det är inte jag heller. Förbundet ska ta ett beslut kring vad de tycker om svensk damishockey, hur de har presterat och hur de ser framtiden, säger han.

Men Renberg själv är tydlig med sin åsikt.

– Resultat är ju allting på den här nivån och han har inte lyckats på tre VM. Jag tycker att man ska göra en förändring.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.