Renberg: ”Sociala medier är ett stort problem”

Uppdaterad
Publicerad
Lias Andersson berättade i SVT hur han utsatts för näthat efter JVM-silvret i vintras. SVT:s expert Mikael Renberg tycker att unga hockeyspelare bör undvika sociala medier.
– Det är ett stort problem. Det sägs en massa saker där som aldrig skulle sägas mellan fyra ögon.

Efter att ha slängt JVM-silvermedaljen i vintras utsattes Lias Andersson för näthat i sociala medier.

– Jag försökte att inte bry mig. Det är lätt att sitta framför en dator och skriva. Än i dag är det ingen som kommit fram till mig och sagt det ansikte mot ansikte. Jag tycker det är ynkligt att kasta skit på någon bakom en skärm, säger 19-åringen till SVT Sport.

”Bör hålla sig ifrån sociala medier”

SVT:s hockeyexpert Mikael Renberg menar att unga spelare inte bör ägna sig åt sociala medier.

– Jag tycker spelarna ska hålla sig ifrån sociala medier. Jag tycker att det är ett stort problem, framför allt om man är lättpåverkad av det och unga spelare är ofta det, säger Renberg.

– Man ska vara lite försiktig. Det sägs en massa saker där som aldrig skulle sägas mellan fyra ögon. Hade jag unga killar hade jag rekommenderat dem att vara väldigt försiktiga med sociala medier.

Ungefär som du själv är?

– Ja, det är jag. Det är mycket negativt med det, tycker jag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer