Renberg: ”Tippar Växjö som slutsegrare”

Mikael Renberg tippar att Växjö vinner hela CHL.
Foto: BildbyrånMikael Renberg tippar att Växjö vinner hela CHL.

Växjö spelar semifinal i Champions Hockey League mot tjeckiska Liberec. SVT Sports expert Mikael Renberg tror att smålänningarna har goda chanser - både att nå final och vinna densamma.
– Jag tippar Växjö som slutsegrare i hela turneringen. Även om de svenska lagen inte nått förväntade framgångar, så bör Växjö vara tillräckligt bra för att vinna, säger Mikael Renberg till SVT Sport.

Renberg stödjer sig på Växjös fina säsong i SHL, där laget toppar tabellen i överlägsen stil.

– Jag tror att de vill vinna hela turneringen, och har på senare år blivit en stor förening i Sverige. Just nu ser jag dem som Sveriges bästa lag, de är väldigt stabila, och jag har svårt att se vilka som ska slå dem i SHL också, säger Mikael Renberg.

Växjö ställer över sina JVM-stjärnor Elias Pettersson, Linus Högberg och danske Jonas Röndbjerg till matchen i kväll. Negativt tycker Renberg.

– Det försvagar laget. Framförallt Elias Pettersson, där man tappar en av sina ledande spelare. Men jag tycker det är rätt, de har matchat hårt och haft en mental anspänning i att spela JVM. Men det är kanske den största fördelen som Växjö har, att de har ett brett material. Det är lite av Sam Hallams styrka, att de kan kasta in ungefär vem som helst istället. Deras sätt att spela är väldigt tydligt, säger Mikael Renberg.

Semifinalen spelas i bäst av två matcher.

Hur viktigt är det att få ett bra utgångsläge till returen hemma?

– Det är alltid bra att få med sig ett så bra resultat som möjligt. Sedan är det inte hela världen om man förlorar, men man bör inte förlora för stort. Men jag tycker att Växjö är så stabila att det inte spelar någon roll om de spelar hemma eller borta, säger Mikael Renberg.

Matchen sänds i SVT1 med start 17.30

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.