Foto: BILDBYRÅN

Renbergs kritik: ”Förstår att Färjestad är frustrerade”

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteås stjärna Joakim Lindström crosscheckade Färjestads Oskar Steen i ansiktet – och undvek en längre avstänging när situationsrummet med Christer Lärking valde att inte skicka ärendet vidare till disciplinnämnden.

– Jag tycker att det är märkligt att inte disciplinnämnden får se situationen, säger SVT Sports expert Mikael Renberg.

Det är upprört i Färjestads-lägret efter att det stod klart att Lindströms crosschecking inte tas upp hos disciplinnämnden.

– Crosscheckar man någon i ansiktet tycker man ju att det kunde leda till något, sade Steen själv till SVT Sport i dag.

Även SVT Sports expert Mikael Renberg tycker att det är märkligt att händelsen stannade vid matchstraff och inte skickades vidare till disciplinnämnden.

– Jag tycker det är lite konstigt måste jag säga. Jag tycker att disciplinnämnden åtminstone ska få titta på det. Det är väl egentligen det jag tycker är det konstiga. Sen om han ska bli dömd eller ej...

– När man tittar på det i första skedet så tycker man solklart att det är jättefult och jag reagerar ganska kraftigt på det men sen när man tittar på reprisbilden tycker jag inte det är lika tydligt. Dels att det inte tar illa, sen tycker jag crosscheckingen på nåt sätt går neråt. Men jag tycker ändå det är märkligt att inte Disciplinnämnden får se den. Det måste jag säga.

”Vi kan inte låta stjärnorna göra vad de vill”

Färjestads sportchef Peter Jakobsson antydde i en intervju med SVT Nyheter Värmland att anledningen till att Lindström undvek disciplinnämnden är för att det är ”skillnad på folk och folk”.

– Jag hoppas att det inte är så. Så kan vi inte ha det. Vi kan inte låta stjärnorna få göra vad de vill. Jag vill inte tro att det är så. Men jag förstår att Färjestad är frustrerade. Jag är inte helt säker vad jag tycker i fallet men jag tycker att Disciplinnämnden ska få titta på det och göra sin bedömning, säger Renberg.

– Vi har ett sånt system där domarna måste anmäla det här och då har de tittat på det och gjort någon slags bedömning att de inte tycker det är mer än ett matchstraff. Jag vet inte om det är ett sånt system vi vill ha. Det kanske bör ses över, eller att man på nåt sätt i slutspel låter disciplinnämnden titta på alla matcher och alla händelser som blir uppmärksammade eller som blir matchstraff. Att man på något sätt låter disciplinnämnden jobba lite extra när det blir slutspel.

Lagen möts igen i Skellefteå på onsdag kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.