Pittsburgh Penguins Rickard Rakell firar sitt mål mot Ottawa Senators. Foto: Bildbyrån

Rickard Rakell utökade sin poängsvit när Pittsburgh slog Ottawa

Pittsburghs Rickard Rakell gjorde första målet i mötet med Ottawa i nattens NHL-ishockey.

Lagkamraten och målvakten Tristan Jarry räddade 44 skott i matchen, som slutade 4–1 till Pittsburgh.

Rakell satte Pittsburgh i ledningen med 1–0 i powerplay drygt tio minuter in i den första perioden.

Målet var den svenske högerforwardens 17:e under säsongen. Han har därmed tagit poäng under fyra matcher i rad med tre mål och tre assist.

43 sekunder efter Rakells mål utökade lagkamraten Jason Zucker till 2–0.

Jake Guentzel stärkte sedan övertaget ytterligare med 3–0 i slutet av andra perioden. Han gjorde ytterligare ett mål i den tredje perioden.

Men innan dess hade Ottawas Brady Tkachuk fått in en puck i buren bakom Pittsburghs målvakt Tristan Jarry.

Jarry stoppade 44 skott mot mål och satte ett nytt personligt rekord i NHL-karriären med flest antal räddningar under en match. Jarry var tillbaka på isen efter sju missade matcher sedan han skadade sig i början av januari.

– Självklart skulle vi vilja göra fler mål, konstaterade Ottawas Derick Brassard efter matchen och berömde Jarrys spel.

– Det är bara frustrerande när man skjuter så mycket och har chanser, fortsatte Brassard om förlusten.

Ottawas målvakt Cam Talbot gjorde 40 räddningar.