Christoffer Rifalk besviken efter uttåget. Foto: Bildbyrån

Rögle-målvakten räddade 50 skott: ”Jag har gett laget en chans”

Uppdaterad
Publicerad

Rögle-målvakten Christoffer Rifalk gjorde hela 50 räddningar i den sjätte semifinalen mot Färjestad. Trots det var det Karlstadlagets kapten Linus Johansson som avgjorde matchserien i den andra förlängningsperioden.

– Det är väldigt tomt såklart. Vi hade högre ambitioner än så här, säger Rifalk till SVT Sport.

Rögle imponerade stort då man vann grundserien i SHL, men i slutspelet har de inte gått att känna igen. Först krävdes maximala sju matcher för att ta sig förbi Oskarshamn i kvartsfinal och i går kväll tog det alltså stopp mot Färjestad i semi.

– Det känns väldigt tomt nu, men det känns som att de är lite hetare hela matchen och skapar lite mer lägen. Vi lyckas inte få några utvisningar med oss och kan då inte utnyttja vårt powerplay. Då blir det väldigt svårt, säger Rifalk om den avgörande matchen.

Den 25-årige målvakten storspelade och stod för 50 räddningar.

– Generellt tycker jag att mitt eget spel har känts bra. Jag har gjort vad jag har kunnat och gett laget en chans, men tyvärr räckte det inte hela vägen.

Rifalk är besviken på sitt lags insats i slutspelet.

– Det är en sak att vinna serien, men sedan ska man kunna växla upp när slutspelet drar igång. Det har vi inte riktigt lyckats med. Vi hittar inte den högsta nivån över alla matcher. Vi hade några ljusglimtar, men generellt hade vi svårt att hitta vår identitet.

Färjestad vann semifinalserien med 4-2 i matcher och möter nu Luleå i SM-final. Den inleds på valborgsmässoafton på lördag.

SHL

Färjestad BK logo

Färjestad BK

5 - 4

Rögle BK logo

Rögle BK

1-0, 2-2, 1-2, 0-0, 1-0
Löfbergs Arena, Karlstad
Publik: 8250

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.