Foto: Bildbyrån

Klart: Han tar över Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

På måndag stod det klart att Stefan Klockare lämnar sitt uppdrag som huvudtränare för Skellefteå AIK.

Idag presenterar klubben sin nya huvudtränare – Djurgårdens förra tränare Robert Ohlsson.

— Det är en stor ära för mig att få frågan, säger Robert Ohlsson till klubbens hemsida.

Sedan en tid tillbaka har det varit klart att Robert Ohlsson skulle lämna sin position som tränare för Djurgården.

Under tisdagen presenterades han som ny huvudtränare för Skellefteå AIK tillsammans med nya assisterande tränaren Pierre Johnson.

– Det känns jättekul! Det var en stor ära för mig att få frågan av Erik och Niclas. Lite överraskande men också väldigt roligt för mig, säger Robert Ohlsson på klubbens hemsida.

Pierre Johnsson kommer närmast från Frölunda där han varit juniortränare i sex säsonger.

– Det känns oerhört inspirerande och kul såklart. Det är kul att vara tillbaka i finrummet och en ära att en så pass framgångsrik klubb de senaste åren vill ha en tjänster, säger Johnson.

Tränarduon känner varandra väl sedan deras tid tillammans i Frölundas organisation.

– Jag vet vad Robban står för och hur han är som människa. Det är en enkel, rolig och hårt jobbande tränare som har ett leende på läpparna, säger Johnson.

Avtalet med Robert Ohlsson sträcker sig till säsongen 2022/23 och Pierre Johnsons har samma längd fast med möjlighet till förlängning till 2024.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.