Robertsson historisk målskytt – första 03:an att näta i SHL

Simon Robertsson har gjort sitt första mål i SHL.

Skellefteåspelaren är därmed första målskytten i ligan som är född 2003.

Men laget föll med 3-5 hemma mot Oskarshamn.

Det tog tre matcher för Simon Robertsson att hitta målet. I mötet med Oskarhamn gjorde 16-åringen sitt första mål i SHL.

Knappt halvvägs in i den första perioden Niclas Burström pucken framför Oskarshamns målbur. Han lurade bort en back och målvakten innan han serverade Robertsson öppen kasse. Han lade enkelt in pucken till 2-1.

– Första målet... jag vet inte vad man ska säga, det är mäktigt bara, säger Robertsson, son till Linköpings tränare Bert som blev legendarisk under sin tid i Skellefteå, till C More.

– Det är en riktigt bra passning (av Burström) alltså.

Oskarhamn kvitterade till 2-2 i början av den andra perioden genom Nicklas Heinerö. Men Jesper Frödén ordnade så att Skellefteå var i ledningen efter 40 minuters ishockey.

Två mål inom 30 sekunder

I slutperioden var Oskarhamn starkast.

Joakim Thelin kvitterade till 3-3. Sedan gjorde bortalaget två sena mål genom John Dahlström och Johannes Salmonsson, båda målen kom inom 30 sekunder. Oskarshamn vann med 5-3.