Robin Lehner. Foto: TT

Robin Lehner lämnar Chicago för Vegas

Uppdaterad
Publicerad

Robin Lehner lämnar Chicago efter bara en halv säsong.

Svensken blev i kväll trejdad till konferenskonkurrenten Vegas Golden Knights.

”Jag kommer inte att glömma den korta tiden jag fick i Chicago”, skriver han på Twitter.

Robin Lehner blev i somras klar för Chicago Blackhawks efter ett succéartat år i New York Islanders.

Men efter bara lite drygt en halv säsong i klubben går nu flyttlasset direkt vidare för den 28-årige göteborgaren.

Vegas går mot slutspel

Under fönstrets sista självande minuter kom beskedet att målvaktsstjärnan är en del av en övergång mellan Chicago och Vegas Golden Knights. I andra riktningen får Blackhawks Chicago målvakten Malcolm Subban och ett andraval i sommarens draft.

”Tack Chicago. Fansen var fantastiska och jag kommer inte att glömma den korta tiden jag fick där. Jag ser verkligen fram emot att komma till Vegas. Det kommer bli en resa”, skriver han på Twitter.

Där kommer han nu att slåss mot målvaktsveteranen Marc-André Fleury om förstaspaden. Med 15 omgångar kvar av grundserien ligger Vegas på en stabil slutspelsplats, som ledare av Pacific-divisionen. Chicago valde tidigare under kvällen att byta backen Erik Gustafsson, 27. Han hamnade i Calgary.

Svensken har tidigare öppenhjärtat berättat om sitt alkohol- och drogmissbruk när han tillhörde Buffalo för två år sedan.

I ett långt reportage med SVT Sport berättade han om kampen mot mental ohälsa.

REPORTAGE: Lehner: ”Allt ska vara tyst i NHL – inga problem”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.