Roger Melin får sparken från Brynäs

Uppdaterad
Publicerad

Efter den svaga starten på SHL-säsongen får Roger Melin sparken som tränare för Brynäs.

Efter 2-8 hemma mot Skellefteå under torsdagkvällen fick Brynäsledningen nog, och under fredagsmorgonen kom beskedet att huvudtränaren Roger Melin får sparken.

– Naturligtvis ett misslyckande av mig som sportchef, det Roger skulle leverera till oss har inte passat gruppen, säger sportchefen Stefan Bengtzén till SVT.

– Vi kom till vägs ände, jag var tvungen att justera och då har jag gjort det.

Larsson och Sjödin tar över – tills vidare

Melin själv medger att han misslyckats med sitt uppdrag, men att han inte är ensam om det.

– Sen tycker jag väl att alla involverade bär ett ansvar men det är klart att en får bära hundhuvudet i såna här lägen och det är huvudcoachen och det är förståeligt, säger Melin till Expressen.

Brynäs meddelar att rekryteringen efter en ny huvudtränare har inletts, men i lördagens match mot Skellefteå kommer laget att ledas av Tommy Sjödin och Janne Larsson.

– Just nu i det akuta läget, så kliver Janne Larsson ner i båset från sin roll som videocach för att tillsammans med Tommy Sjödin leda laget. Mitt huvudfokus ligger just nu i att hitta en ny huvudtränare,  säger Bengtzén till Brynäs hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.