Lian Bichsel gjorde matchens enda mål för Rögle – se det här. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Rögle besegrade Skellefteå – utjämnade finalserien

Första finalen avgjordes sent av Skellefteå.

Match två blev snarlik men den här gången var det Rögle som spräckte nollan i den tredje perioden och vann med 1-0.

– Jag blev förvånad att den gick in, jag försökte bara träffa mål, säger matchvinnaren Lian Bichsel till SVT Sport.

För andra matchen i rad var det mållöst efter två perioder. Då blev Linus Lindström matchhjälte för Skellefteå när han avgjorde med drygt fyra minuter kvar.

Men på måndagskvällen var det Rögle som högg först när schweizaren Lian Bichsel pangade in 1-0 tio minuter in i tredje perioden.

– Två mål på hela grundserien för Bichsel och nu gör han sitt första i slutspelet. Kul att se ett gammalt hederligt slagskott!, kommenterade SVT:s expert Jonas Andersson.

Målet stod sig matchen ut, trots ett bra tryck från Skellefteå mot slutet när det tog ut målvakten. Men för andra finalmatchen i rad blev det endast ett mål.

Pudas utgick skadad

I den andra perioden uppstod en kontroversiell situation där Röglespelaren Daniel Zaar tacklade Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas, som tvingades utgå med skada. Zaar blev inte utvisad, vilket upprörde hemmalägret.

Nu vänder serien med likaläge på 1-1 ner till Ängelholm med två hemmamatcher för Rögle.

– Tålamodet i gruppen och jobbet vi lägger ner i defensiven talar för oss, säger Daniel Zaar till SVT Sport.