Furchs jätteräddningar gav Färjestad ännu en seger

Sju segrar på de åtta senaste matcherna och inte en bortaförlust sedan november. Det är Färjestads fina facit efter att målvakten Dominik Furch storspelat mot Rögle då man vann med 3-2 efter förlängning.

– Jätteskönt att få en seger. Sedan hade vi velat ha tre poäng, säger Joakim Nygård till CMore.

Det var Färjestad som inledde bättre, men serieledande Rögle som fick in pucken i mål. Den gången var Ted Brithéns klubba dock för hög.

Istället tog värmlänningarna ledningen då Daniel Viksten gjorde sitt elfte mål för säsongen. Han avslutade en kontring, snyggt framspelad av Joakim Nygård.

Sedan kom Furchs första jätteräddning. Hemmalaget hade flera chanser och Brady Ferguson hade så gott som öppet mål, med då kastade sig tjecken nästan på fotbollsmanér och tog pucken.

Kort senare fick han ge sig då Anton Bengtsson styrde in kvitteringen med sin skridsko.

Ludvig Larsson var nästa att få sitt målförsök nekat av Furch.

Man gick till periodpaus för andra gången vid ställningen 1-1. FBK-stjärnan Nygård styrde in 2-1, men Rögle lyckades kvittera genom Ferguson med en och en halv minut kvar att spela.

I förlängning avgjorde sedan Gustav Rydahl, snyggt framspelad av talangen Albert Johansson.

– Det var fint. Han är skicklig med pucken, så det där har man sett några gånger, berömmer Nygård den 21-årige Johansson.

Per Åslund gjorde sin 679:e match i Färjestad och satte därmed nytt klubbrekord.