Röglespelarna firar ett mål i 3-0-segern mot Brynäs. Foto: Bildbyrån

Rögle nära seriesegern – nollade Brynäs

Uppdaterad
Publicerad

Serieledande Rögle är tillbaka på vinnarspåret efter en 3-0-seger hemma mot Brynäs.

– De hinner inte ställa om och då vänder vi på dem, säger Rögles Dennis Everberg till C More.

Efter fem raka segrar fick CHL-mästaren Rögle smaka på en sur förlust mot Växjö senast. Hemma mot Brynäs handlade det därför bara om en sak för Skånelaget: att inleda en ny segersvit.

Den första perioden blev mållös, men i andra behövde Rögle bara drygt två minuter på sig för att inledda målskyttet.

I powerplay dukade Dennis Everberg upp för Anton Bengtsson som var klinisk i läget framför mål och satte 1-0.

Målvaktsbyte efter 2-0

Rögle fortsatte att trycka på och fick utdelning genom Tony Sund som fick se sitt långskott leta sig hela vägen in bakom en skymd Veini Vehvilainen i Brynäs-kassen. Efter Rögles 2-0 byttes också finländaren Vehvilainen ut mot den lettiske målvakten Kristers Gudlevskis.

– De gillar ju att backa hem och sänka tempot, men de hinner inte ställa om och då vänder vi på dem, säger Dennis Everberg som var inblandad i Rögles två första mål.

– Vår andra period är alldeles för dålig. Vi brister framför vårt mål där vi inte är tillräckligt starka. Vi måste tillbaka till grunderna och börja tävla igen, sa Brynässpelaren Simon Bertilsson inför den tredje perioden.

”Skönt att se pucken gå in”

I den tredje akten var Rögle klart starkast och matchen var definitivt avgjord efter att Oscar Stål Lyrenäs åkte sig fri och kyligt lagt in 3-0 mellan benen på Gudlevskis.

– Vi jobbar fram pucken bra och det var skönt se att pucken gå in. Jag hade egentligen inte så mycket mer att välja på där, säger Oscar Stål Lyrenäs om sitt 3-0 mål.

– De visar varför de leder serien. De är starka, de åker mer skridskor än vi, passar pucken bättre. De var mycket bättre helt enkelt och förtjänar vinsten, säger Brynästränaren Mikko Manner till C More.

Redan på lördag får Brynäs chans till revansch då Rögle väntar hemma i Gävle.

SHL

Rögle BK logo

Rögle BK

3 - 0

Brynäs IF logo

Brynäs IF

0-0, 2-0, 1-0
Catena Arena, Ängelholm
Publik: 6310

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.