Malmö vände och vann rivigt skånederby

Uppdaterad
Publicerad

Rögle rivstartade och hade kontroll på skånederbyt.

Men värsta rivalen Malmö vaknade, vände och vann med 3-2.

– Vi lät dem forechecka sig trötta, säger matchhjälten Nils Andersson till C More.

Petade lagkaptenen Ted Brithén smällde in 1-0 efter 2,32 ur en snäv vinkel och hemmapubliken jublade. När Edwin Hedberg pangade in 2-0 lågt vid högra stolpen hade ängelholmsgänget kontroll. Men Rögle tappade intensiteten och Malmö växte in i matchen.

Reduceringen till 2-1 kom påpassligt av Andy Miele efter en retur. 2-2 kom på liknande sätt när Jens Olsson fick in pucken efter en målvaktsretur och tilltrasslad situation framför mål. Bortalaget öste på i andra perioden, vann skotten med 17-4 och tog ledningen.

”Nu har man självförtroende”

Nils Andersson fick pucken serverad av Rhett Rhakshani och dundrade in 3-2 över plocken på Justin Pogge i powerplay. Nu har han gjort poäng i fem matcher i rad.

– När de börjar trilla in (målen har man mer kapital att göra grejer. Förut hade man inte möjligheten att göra misstag. Nu har man självförtroende och är lugn och fin där, säger matchhjälten till C More.

”De orkar inte”

Malmö vann fjärde raka bortamatchen.

– Rögle är ett oerhört jobbande lag. De åker mycket skridskor och sätter press. Men sen orkar de inte ha det trycket. Vi låter dem forechecka sig trötta, sen har vi längre anfall och vågar spela, säger Nils Andersson om matchplanen.

Förlusten var Rögles tredje i rad med uddamålet på hemmais.

– Vi kommer ner för mycket i tempo och är inte etta på puckar. Det var inte 60 minuter från Rögle idag, säger Daniel Widing till kanalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.