Adam Tambellini och Anton Bengtsson jublar. Foto: Bildbyrån

Rögles segertåg fortsätter – vann första semin

Rögle är oslagbara just nu.

Man vann ikväll den första semifinalen mot Skellefteå med 3-2 och sjätte raka segern. Deras första semifinalseger någonsin i SHL.

– Jag tycker vi gör en bra match, säger Rögles Mattias Sjögren.

Skellefteå tog sig till semifinal genom en tuff kvartsfinalserie mot Luleå, man vann till slut det sjunde och avgörande mötet i tisdags. Rögle hade en betydligt bekvämare kvartsfinal-resa. Man slog ut Frölunda genom fyra raka segrar. Och Rögle fortsatte sitt segertåg i den första semifinalen. Man vann med 3-2 trots stor Skellefteå-press på slutet.

– Vi får en kanonbra start. Vi spelar intensivt och fysiskt, säger Röglekaptenen Mattias Sjögren i C More.

Bortdömt mål

Rögle började piggast och tog ledningen knappt tre minuter in i den första perioden genom Dennis Everberg. Repliken kom sedan snabbt när Niclas Burstrom kvitterade för gästerna. Men glädjen blev kortvarig för målet dömdes bort då domarteamet tyckte att Burströms skridsko var på målvaktens klubba.

Istället utökade Rögle ledningen i slutet av perioden. Först i mitten av tredje perioden kom Skellefteås första mål. Oskar Nilsson satte 1-2 på en asisst från Joakim Lindström.

”Spelar lite väl säkert”

Skellefteå pressade på för en kvittering men först efter att Rögle utökat till 3-1 kom ett nytt Skellefteå-mål. Oscar Möller satte 2-3 med drygt två minuter kvar och Skellefteå fick en ny chans att jaga ikapp. Man fick flera fina chanser men kvitteringen kom aldrig och Rögle tog hem den första semin.

– Vi spelar lite väl mycket på trygghet i tredje, vi spelar lite väl säkert, säger Sjögren.

KLIPP: Renberg om SHL-slutspelet