Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skellefteå AIK kan börja ladda inför semifinalserien. Foto: TT

Skellefteå till semifinal efter att ha malt ner Rögle

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå AIK vann med 5-1 mot Rögle i Ängelholm och är klart för semifinal efter 4-2 i matchserien. Oscar Möller bidrog med att göra avgörande 3-1 och 4-1.

– Vi krigar på otroligt bra som lag även om det här bara är ett delmål. Det var en tuff serie som svängde fram och tillbaka och vi lyckades kräma ut det mesta i dag, säger Oscar Möller till C More.

I och med segern får man vila på tisdag då en sjunde match skulle spelats.

Skellefteåspelarna åkte fram till sina tillresta fans och bankade med klubborna mot plexit.

Möller pricksköt efter stolpretur

I början av tredje perioden höll sig Oscar Möller framme på en stolpretur och prickade in avgörande 3-1. Jonathan Jonson drog i väg en puck från det högra hörnet och den tog i den bortre stolpen och ut till Möller som pricksköt i det bortre krysset. 

Rögle fick häng med sin 1-2-reducering i mitten av andra perioden när Oskar Ståhl-Lyrenäs krutade in ett skott i powerplay. Sedan blev det mest utvisningar, sex stycken, i resten av perioden.

Trots underläge med 1-5 i slutet fick Rögle en stående ovation av hemmafansen som hyllade sitt lag.

– Det var tajt och pucken studsade rätt för dem men jag är superstolt över mitt lag efter den här serien, säger Rögles tränare Cam Abbott.

SHL

Rögle BK logo

Rögle BK

1 - 5

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

0-1, 1-1, 0-3
Catena Arena, Ängelholm
Publik: 6310

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.