Rögle vände mot Frölunda trots sent matchstraff

Brady Ferguson fick matchstraff med knappt åtta minuter kvar.

Då talade allt för Frölunda-seger.

Men Rögle lyckades komma ikapp och vann med 5-4 på övertid.

Rögle var först ut i målprotokollet men innan första perioden var över var kvällens första vändning ett faktum, när Frölunda gjorde tre snabba mål.

Och det var framförallt det tredje målet som väckte uppmärksamhet. Efter att Brandon Davidson helt missbedömde en situation vid eget mål kunde Jere Innala sätta 3-1.

Se det märkliga 3-1-målet i spelaren Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

– Ett väldigt betänkligt beteende av Röglespelaren. Passiviteten hos Rifalk bäddar för målet. Ett riktigt gratismål, säger SVT Sports expert Håkan Loob.

Men det räckte inte för att ta hem segern. Vid ställning 3-4, med knappt åtta minuter kvar att spela, fick Rögle ett matchstraff på Brady Ferguson. Men trots det lyckades de vända matchen.

De kom ikapp till 4-4 och på övertiden kunde Adam Tambellini avgöra och säkra två poäng med 5-4-målet.

– Vi sa inför tredje att vi ska ha en comeback i dag. Otroligt skönt att lyckas med det och att vinna i övertid, säger Rögle-kaptenen Anton Bengtsson.

Se matchstraffet i spelaren i toppen av artikeln.