Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ludvig Larsson firas efter sitt 5-1-mål mot Salzburg. Foto: TT

Mästaren Rögle vände tvåmålsunderläge på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Regerande mästaren Rögle vann åttondelsfinalen i CHL hemma mot Salzburg med 5-1 och gick till kvartsfinal med totalt 6-4.

Salzburg hade med sig 3-1 från den första matchen men omgående tog Rögle tag i taktpinnen och påbörjade vändningen. Redan efter 2.27 dök Ludvig Larsson upp i slottet och kunde snärta in 1-0, en ledning som stod sig perioden ut.

Larsson var även med och assisterade till Marco Kaspers 4-0-mål i powerplay, ofin mot sina österrikiska landsmän, innan han gjorde sitt andra mål för kvällen med att sätta 5-1.

Fri med målvakten kunde Larsson ta tid på sig och hitta den bortre högra hörnet med ett handledsskott.

”En av de skönaste segrar Rögle tagit på länge”

Salzburg försökte komma närmare med att ta ut målvakten i slutminuterna men Rögle kunde hålla undan ganska lätt.

– Det är nog en av de skönaste segrar som Rögle tagit på ett tag. Rögle var oerhört mycket bättre i den här matchen, säger SVT Sports expert Håkan Loob.

Tidigare under dagen meddelade Rögle att man bryter med Kim Rosdahl, tre poäng på 17 matcher, som kom till klubben inför den här säsongen.

– Tyvärr har samarbetet inte blivit som någon av oss önskat, säger Rögles general manager Chris Abbott till den egna hemsidan.

HÖJDPUNKTER: Rögle-Salzburg

Champions Hockey League

Rögle BK logo

Rögle BK

5 - 1

EC Red Bull Salzburg logo

EC Red Bull Salzburg

1-0, 3-1, 1-0
Catena Arena, Ängelholm
Publik: 3443

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.