• Viktigt meddelande:

Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Rögle vann extra laddat Skånederby mot Malmö

Det skiljde bara en poäng mellan elvan Rögle och tolvan Malmö inför lördagen.

Då vann Rögle det extra laddade Skånederbyt med 3-2 och utökade avståndet i tabellen.

– Otrolig känsla. Det var en väldigt viktig match med mycket som stod på spel så det är extra sköna känslor efteråt, säger Simon Ryfors.

Hemmalaget Malmö tog ledningen halvvägs in i den första perioden, men sedan vände Rögle på steken.

Albin Sundsvik kvitterade i numerärt överläge innan perioden var slut, och Daniel Zaar ökade på i andra.

Rögleveteranen – som också gjorde en säsong i Malmö 2017/2018 – skrinnade sig fri från två försvarare och hittade luckan mellan benen på målvakten Daniel Marmenlind. Simon Ryfors assisterade.

Samme Ryfors satte själv 3-1 i numerärt överläge i början av den tredje perioden. Han vispade då in en backhand ur snäv vinkel, med pucken bakom förlängd mållinje.

Malmös tunga svit

Malmö reducerade till 2-3 med elva sekunder kvar, genom Kim Rosdahl, men kom inte närmare än så.

För Rögle var det viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats. För Malmö var det en tung förlust och ner till nästjumbon HV71 skiljer fem poäng.

Malmö har nu sex raka matcher utan en trepoängare.