Rögle jublar efter vinst mot Leksand.

Rögle vann i Leksand – tvingade fram direkt avgörande match

Det blir en tredje och direkt avgörande match i åttondelen mellan Leksand och Rögle.

Rögle vann den andra matchen med 3-2 efter att Christoffer Rifalk storspelat i kassen när Leksand vann skotten med hela 38-11.

Redan imorgon ska serien avgöras när lagen möts även då i Leksand.

Det var en händelserik första period mellan Leksand och Rögle. Mikael Ruohomaa inledde med att stänka in 1-0 efter knappt två minuters spel. Och efter det åkte Rögles Ludvig Larsson på ett matchstraff för att ha träffat Leksandsmålvaktens Mantas Armalis huvud i en situation bakom mål.

Inget mål under powerplayspelet för Leksand, men när Rögle tio minuter senare fick chans i powerplay skulle 2-0 komma när Oskar Lang kom i en spelvändning och träffade stolpen, och Patrik Norén petade in returen.

Och inte var det över där. Även Rögle skulle få in en puck innan perioden var över, det genom Anton Bengtsson i powerplay.

Stark vändning från Rögle

Det skulle, trots stort spelövertag från Leksand, bli starten på en vändning. William Wallinder kvitterade till 2-2 i andra perioden. Och i tredje kom ett blytungt ledningsmål när Linus Sandin i boxplay bröt en passning som gav honom ett friläge där han satte 3-2. Vid det läget var skotten 11-1 till Leksand i perioden.

Leksand tryckte på perioden ut. Men en storspelande Christoffer Rifalk i Röglekassen, som räddade totalt 36 skott i matchen, skulle hålla tätt matchen ut. Något som gör att lagen redan imorgon spelar en tredje och direkt avgörande åttondel i Leksand.