Olli Palola (vänster) målskytt mot Växjö. Foto: Bildbyrån

Rögle vinnare i seriefinalen

Efter tre raka förluster blev Rögle vinnare igen.

Ängelholmarna vann seriefinalen hemma mot Växjö med 4-1 där Lakers vid vinst hade säkrat seriesegern.

Seriefinalen skulle visa en händelserik och välspelad match där hemmalaget tidigt kopplade ett grepp.

Joseph Laleggia och Olli Palola blev den första periodens målskyttar i Ängelholm. I den andra reducerade Brendan Gaunce innan Adam Tambellini gjorde sitt 15:e mål under hans första säsong i SHL.

Den tredje perioden blev ett ställningskrig där Växjö jagade en reducering, men denna uteblev och i stället kunde Anton Bengtsson dryga minuten från slutet sätta slutresultatet 4-1 i öppen bur.

Får vänta på seriesegern

Rögle har nu spelat klart för denna grundserie och stannar på 98 inspelade poäng.

Växjö har fyra matcher kvar att spela efter i dag och står på 93. Vid seger hade smålänningarna säkrat seriesegern. Nu får man i stället vänta och se om man kan gå om skåningarna under sina avslutande matcher.