Rögles första bortaseger mot Frölunda – på 24 år

Inte en seger borta mot Frölunda på 24 år. Då avgjorde Rögles 24-årige Daniel Zaar matchen med en minut kvar av matchen.

– Det är svårt att vinna här så det är bra gjort, säger Zaar till C More.

Rögle har gått som tåget i SHL den senaste tiden.

Men statistiken talade definitivt inte för Rögle i kväll. De ställdes mot Frölunda i Scandinavium, där skåningarnas senaste vinst kom den 13 mars 1994.

En dryg månad senare föddes Daniel Zaar.

Och under tisdagskvällen såg den i dag 24-årige Rögle-spelaren till att bryta den dystra sviten. Men 1.05 kvar av matchen avslutade han ett vackert anfall fram till 2-1.

– Det är skönt. Det är grymt starkt. Det är svårt att vinna här så det är bra gjort, säger matchvinnaren till C More efter matchen.

Två mål på  24 sekunder

Och 24 verkade vara siffran för kvällen.

För efter en sömnig start på matchen small det till två gånger om inom loppet av 24 sekunder i slutet av den första perioden.

Olle Liss satte 1-0 för Rögle när han från en svår vinkel till höger i offensiv zon lyckades få pucken förbi Johan Mattsson, som inte höll sin stolpe tillräckligt bra.

– Jag slängde den mot första och tänkte att i värsta fall kan det bli en retur. Men den slank in. De brukar tjuva lite och lämna en lucka på första stolpen, säger Olle Liss till C More.

Frölunda bommade serieledning

Men ledningen stod sig alltså inte längre än 24 sekunder. I ett liknande läge som vid Rögles mål så överlistade Jonathan Sigalet Ville Kolppanen i bortamålet och ordnade 1-1.

Matchen var sedan mållös ända fram till Zaars avgörande. I och med förlusten missade Frölunda chansen att gå upp i serieledning.