Rögles galna kvitteringsmål bäddade för segern

Färjestad gjorde mål – Rögle kvitterade direkt på nedsläpp – två gånger om. Och trots ett stundtals enormt spelövertag från Färjestads sida, så gick Rögle segrande ur tredje semifinalmötet.

– Vi hittar tillbaka till vårt spel det är en grymt skön känsla, säger målvakt Christoffer Rifalk till CMore.

Andra perioden i semifinal tre lagen emellan var något utöver det vanliga.

Ett Färjestad med stort spelövertag tog ledningen, Rögle kvitterade efter 23 sekunder.

Och bara två minuter senare upprepades proceduren: Färjestad tog ledningen igen i powerplay när Gustav Rydahl satte sitt sjätte mål i slutspelet. Men direkt efter nedsläpp, den här gången efter blott 14 sekunder, hade Rögle replikerat när Oliver Tärnström petade in pucken från en snäv vinkel.

Färjestad ytterst nära kvittering

Det var knappt hemmapubliken hade tagit in vad som hände, innan Rögle dessutom tog ledningen med 3-2. Lukas Ekeståhl-Jonsson med ett fladdrigt skott från blålinjen som gick i nät via Ludvig Larsson, hans andra målpoäng för kvällen.

– Vi kom ut med dålig energi och dåligt självförtroende av nån anledning. Men sedan kom vi upp med bröstet och körde på här i andra perioden, säger Larsson till Cmore i periodvilan.

Målvakt Rifalk: ”Grymt skön känsla”

I tredje peroden var Färjestad ytterst nära en kvittering till 3-3 när pucken dansade nära mållinjen, men Rögle-försvaret och målvakt Christoffer Rifalk höll tätt och tog en, för laget och semifinalserien, viktig seger och reducerade till 1-2 i matcher.

Christoffer Rifalk, som slåss om målvaktspositionen i laget med unge talangen Calle Clang, hade för övrigt 93,75 i räddningsprocent då han stoppade 30 av 32 skott.

– Skönt att kunna stänga gapet litegrann och få något att bygga på. De tryckte på bra och vi var inte där från start. Sedan kommer gubbarna tillbaka med tre mål och det är en grymt skön känsla, säger Röglemålvakten efter matchen.