Rönnberg: ”Ser ut som vi letar efter Lasch”

Uppdaterad
Publicerad

Luleå fick revansch på Frölunda efter att ha förlorat med 0–1 för en vecka sedan. Avgörandet kom i den tredje perioden när Luleå gjorde två mål på nio sekunder där Einar Emanuelssons 3–1 var en riktig delikatess. Norrbottengänget går upp i serieledning.

– Det känns som jag hade många skott på mål, det blev frustrerande. Jäkla skönt att få hänga en tillslut, säger Emanuelsson till C more.

Luleå och Frölunda ska mötas fyra gånger på en månad (två i SHL och två i CHL-slutspelet). I den första, som spelades för en vecka sedan, var det grinigt och matchen innehöll bara ett mål som kom i den sista minuten.

I kväll var det en annorlunda matchbild, men än en gång var det i slutskedet som avgörandet fälldes. Med sex minuter kvar att spela hittade Niklas Olausson nätet till 2–1 och direkt på den efterföljande tekningen vann Luleå pucken och Erik Gustafsson fann Emanuelsson på offensiva blålinjen, som trampade förbi Frölundabackarna, rundade målet och satte spiken i kistan.

– Jag tänker inte så mycket. Erik slår passningen och jag försöker bara hålla pucken från deras back (Viktor Ekbom) och sen försöker jag bara gå runt och deras målvakt ramlar nog lite. Det var väldigt skönt att får göra det målet.

Frölunda hade många chanser i numerärt överläge men tränaren Roger Rönnberg var kritisk till hur laget hanterade de situationerna.

– Jag gillar inte alls vårt powerplay idag. Vi gör allt förutom att ta pucken mot mål. Det ser ut som vi står och letar efter Ryan Lasch och han var inte med idag. Det är tråkigt att vi inte kliver fram och tar större initiativ.

Frölundas stjärna, framför allt när det gäller powerplay, var inte med i dagens match på grund av en ihängande fotskada.

SHL

Luleå HF logo

Luleå HF

3 - 2

Frölunda HC logo

Frölunda HC

1-1, 0-0, 2-1
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 6150

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.