Rögle-tränaren: ”Blir häftiga bataljer”

Bildbyrån.
Foto: Bildbyrån.

Rögles tränare Patrik Ross tog del av kvaldramatriken i Nobelhallen. Han följde under måndagskvällen matchen på plats för att hålla ett extra öga på kvalmotståndet – och drogs i likhet med alla andra med i den galna stämningen.

– Det var en häftig match. Nu måste vi fokusera på vårt sätt att spela och uppträda på isen. Jag ser fram emot det här. Det kommer bli jättekul och riktigt häftiga bataljer, säger Patrik Ross till SVT Sport.

Men Ross fick inte slutet han väntade sig. AIK vände och bjöd upp till ordentlig dramatik för att sedan förlora i andra förlängingskvarten. Då hade Ross placerat sig vid utgången och följde matchen därifrån.

”Trodde inte på det här resultatet”

– Jag trodde nog inte att det skulle bli så. Det såg ganska mörkt ut för AIK, men de har haft flyt under en längre tid. När man sedan får in 2-2 med sju sekunder kvar, så är det ett psykologiskt viktigt mål, säger han och fortsätter:

– Jag tycker nog ändå att Karlskoga såg lite piggare och rappare ut. Det är ett skridskostarkt lag som spelar tufft, fysiskt och framför allt starkt i Nobelhallen.

”Går in med jätteportion ödmjukhet”

Rögle är på förhand favoriter att vinna direktkvalet efter en stark avslutning i SHL.

– Vi går naturligtvis in med en jätteportion ödmjukhet, men vi har också ett bra självförtroende efter en bra avslutning i SHL. Nu måste vi vara med direkt. Det blir tuffa matcher.

På torsdag tar Rögle emot Karlskoga i Lindab Arena. Direktkvalet avgörs i bäst av sju matcher om en plats i SHL nästa säsong.

Direktkvalet till SHL

Serierna avgörs i bäst av sju matcher och gäller två platser i SHL nästa säsong.

Leksand–Mora
22 mars: Leksand–Mora.

24 mars: Mora–Leksand.

26 mars: Leksand–Mora.

28 mars: Mora–Leksand.

ev 30 mars: Leksand–Mora.

ev 1 april: Mora–Leksand.

ev 3 april: Leksand–Mora.

Rögle–Bik Karlskoga
23 mars: Rögle–Bik Karlskoga.

25 mars: Bik Karlskoga–Rögle.

27 mars: Rögle–Bik Karlskoga.

29 mars: Bik Karlskoga–Rögle.

ev 31 mars: Rögle–Bik Karlskoga.

ev 2 april: Bik Karlskoga–Rögle.

ev 4 april: Rögle–Bik Karlskoga.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.