Kuznetsov i NHL-slutspelet i april Foto: TT Nyhetsbyrån

Rysk stjärna utreds av Capitals efter misstänkt knarkfilm

Uppdaterad
Publicerad

Han firade Stanley Cup-titeln i Las Vegas förra året. Festen tog Jevgenij Kuznetsov till ett hotellrum där festandet gick lite väl hett till. Och det hela filmades. Ryssen fångades på en film, som nu tagits bort från sociala medier, där två linor med ett vitt pulver tydligt syns.

– Jag har inte nödvändigtvis något att göra med det som pågår runt omkring mig, säger ryssen själv till rysk media.

NHL-klubben Washington Capitals bekräftar att det är Jevgenij Kuznetsov i filmen och har därför startat en utredning om omständigheterna kring filmen. I ett uttalande till AP säger klubbens talesperson Sergej Kocharov att klubben har inlett en process där man samlar fakta och inte vill kommentera det hela mer just nu.

– Jag har inte nödvändigtvis något att göra med det som pågår runt omkring mig. Jag har aldrig använt droger och har inget intresse av att börja med det. Om det finns frågor kring det så är jag villig att låta mig testas, säger Kuznetsov i ett uttalande till ryska sajten SportExpress.

Ishockey-VM

Filmklippet publicerades på Twitter med anledning av Rysslands uttåg ur VM  mot Finland. Texten antydde att det här är orsaken till varför ryssarna förlorade.  I klippet, som är 22 sekunder långt, ser man Kuznetsov prata med någon och de två linorna med pulver samt buntar av dollarsedlar syns tydligt.

– Jag gick bara till ett rum där några av mina vänner bodde. När jag såg vad som hände där inne, okända kvinnor, pulver med okända substanser på bordet, så ringde jag min vän och lämnade rummet så fort jag kunde, förklarade ryssen hur det hela gått till.

27-åringen var poängbäst i Washington Capitals när laget vann Stanley Cup ifjol. Den här säsongen hade ryssen 72 poäng på 76 matcher i grundserien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet