Ryska beskedet: Vill begränsa ishockeyspelare från att åka utomlands. Foto: Bildbyrån.

Ryska beskedet: Vill begränsa ishockeyspelare från spel utomlands

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland kommer att vidta åtgärder för begränsa sina unga spelare från att åka och spela utomlands.

Det sa den ryska idrottsministern Oleg Matytsin på ett forum i staden ryska staden Perm, rapporterar den ryska sajten RBC Sport.

Oleg Matytsin berättade att det ryska idrottsförbundet och medlemmar av duman, underhuset i det ryska parlamentet, tillsammans ska vidta åtgärder för att minska antalet unga ishockeyspelare som spelar utomlands.

– Vi behöver skydda ryska ishockeyspelare, coacher och akademier och införa restriktioner som hindrar unga talanger från att lämna landet. Ryssland måste skapa förutsättningar som tillåter ishockeyspelare att fullt ut utveckla sina talanger och få ekonomiskt stöd, säger Oleg Matytsin enligt Novayagazeta.

Rysslands president Vladimir Putin, som var på plats, kommenterade också frågan:

– Nånting måste göras åt alla de lurendrejare som värvar unga spelare utomlands och tillade att ”även om Ryssland är ett fritt land där alla har möjlighet att fatta sina egna beslut, är det uppenbart att ishockeyns transfermarknad inte är någon ädel marknad och att den saknar restriktioner”.

Flera stora talanger lämnar årligen Ryssland för NHL. I år var de största namnen Ivan Miroshnichenko (Washington) och Dmitry Voronkov (Columbus).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.