Tvåmålsskytten Jevgenij Dadonov (63) jublar med lagkamraterna Nikita Gusev (till vänster) och Jevgenij Malkin efter sitt 4-0-mål. Foto: TT.

Ryska poängkungar slog till direkt

Uppdaterad
Publicerad

Det stjärnspäckade ryska laget, pratas om det bästa ryska laget någonsin i VM-sammanhang, levererade direkt och slog Norge med 5-2 i Bratislava.

– Vi har något att bevisa, vilket vi gjorde. Vi får ge dem credd eftersom de gjorde en väldigt bra match, säger Nikita Kutjerov ödmjukt i SVT:s sändning.

Stjärnorna visade också sin stjärnglans. I början av den tredje perioden drog KHL:s skyttekung, St Petersburgs Nikita Gusev, iväg ett lågt handledsskott som gick mellan benen på den skymde målvakten Henrik Haukeland efter en fin upprullning. Det betydde 5-0.

– Det där är hockeygodis, säger SVT:s VM-expert, mästartränaren i Frölunda Roger Rönnberg, om målet.

Ishockey-VM

I mitten av den andra perioden gjorde NHL:s skyttekung, Tampa Bays Nikita Kutjerov, som med ett dragskott hittade den bortre delen av TPS(Åbo)-spelaren Haukelands mål för 3-0. 

Poängkungarna Gusev och Kutjerov spelade ihop i den ryska tredjefemman. Den kanske mest namnkunnige ryske spelaren, Alexander Ovetjkin, visade sina kvaliteter men blev utan notering i poängprotokollet.

Norge fick med sig två tröstmål när först Thomas Valkvae Olsen hittade det vänstra krysset från nära håll bakom Andrej Vailjevskij för 1-5 och 2-5 gjorde Jonas Holös med ett skott utifrån.

VM

Ryssland logo

Ryssland

5 - 2

Norge logo

Norge

2-0, 2-0, 1-2
Bratislava
Publik: 7698

Första perioden

  • 1-0MålDadonov (Malkin/Kucherov) PP1
    08:39
  • 2-0MålAnisimov (Grigorenko/Orlov)
    14:33

Andra perioden

  • 3-0MålKucherov (Sergachev) PP1
    08:13
  • 4-0MålDadonov (Malkin/Gusev) PP1
    09:47

Tredje perioden

  • 5-0MålGusev (Kucherov/Khafizullin)
    01:26
  • 16:07
    5-1MålValkvæ Olsen (Reichenberg)
  • 17:47
    5-2MålHoløs (Martinsen)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet