Ryska superstjärnan Danis Zaripov har fastnat i en dopningkontroll. Foto: Bildbyrån

Ryska superstjärnan fastnade i dopningstest

Uppdaterad
Publicerad

Den ryska hockeyligan KHL skakas av en dopingskandal. Tre spelare har fastnat i dpoingprov och en av dem är superstjärnan Danis Zaripov, skriver den ryske journalisten Igor Eronko på Twitter.

De tre spelare som fastnade i dopingrest den gångna säsongen är Andrej Konev från Admiral Vladivostok, NHL meriterade nordamerikanen Derek Smith från Medvescak Zagreb och superstjärnan Danis Zaripov, som bland annat vunnit VM-guld tre gånger, som föregående säsong spelade i Metallurg Magnitogorsk men nästa ska spela i Ak Bars Kazan.

Tweet

Kan stängas av i två år

Zaripov och de andra två spelarna riskerar nu att stängas av i upp till två år, skriver allhockey.ru.

Danis Zaripov är en av rysk hockeys mest meriterade spelare. Han har vunnit fyra Gagarin cup-titlar med Ak Bars Kazan och Metallurg Magnitogorsk och har gjort tredje mest poäng i KHL någonsin med 451 poäng på 476 matcher. Blir 36-åringen avstängd i två år kan det innebära slutet på karriären för Zaripov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.