Ryssland kommer att ha ett orutinerat lag i Karjala Tournament. Foto: Martti Kainulainen/AP/TT

Ryssland med juniorlag i Karjala Tournament

Uppdaterad
Publicerad

Om två veckor spelas Karjala Tournament i Finland.

Då ställer Ryssland inte upp med bästa tänkbara lag.

De presenterade i dag truppen – och den visade sig nästan enbart juniorer.

– Detta blir en förberedelse inför det mycket viktiga junior-VM:et, säger det ryska ishockeyförbundets ordförande Vladislav Tretjak.

Karjala Tournament, som spelas om två veckor, kommer att bli en speciell turnering.

Spelarna kommer inte att få lämna hotellet annat än för matcher och träningar, och Tre Kronor ser ut att tvingas klara sig utan spelare från KHL och Schweiz.

”En förberedelse”

Även Ryssland kommer att spela med ett sämre lag än väntat. När truppen i dag presenterades visade den sig bestå av juniorer.

– Det ryska ishockeyförbundet tog hänsyn till alla omständigheter under denna svåra ishockeysäsong och bestämde sig för att ta ut ett ungt lag till Karjala Tournament. Detta blir en förberedelse inför det mycket viktiga junior-VM:et, säger förbundets ordförande Vladislav Tretjak, på deras hemsida.

Laget leds av Larionov

– Deltagandet i Karjala Tournament kommer att ge vårt lag en utmärkt träning på hög internationell nivå. De unga spelarna kommer att känna ett extra ansvar då det är en viktig turnering eftersom de får spela för vårt landslag, säger Tretjak, och fortsätter:

– Dessutom kommer turneringen att spelas i en så kallad ”bubbla”, spelarna kommer inte att kunna lämna hotellet och arenan. Det är exakt samma förhållanden som kommer att råda i Edmonton (där JVM spelas), så resan till Finland kommer att vara en bra hjälp inte bara när det gäller spelet, utan även när det gäller mental förberedelse.

Laget kommer att ledas av juniorlandslagets förbundskapten Igor Larionov.

MER ISHOCKEY:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.