Kutjerov tvåmålsskytt i ny rysk seger: ”Brutala”

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland fortsätter vara VM-turneringens stora drake. Mot ett självuppoffrande Schweiz befäste laget sin dominans hittills i VM och vann med 3-0. Tvåmålsskytt blev NHL-stjärnan Nikita Kutcherov – i samarbete med barndomsvännen

Ryssarna var ursinningslösa i början av matchen när de pressade på i offensiv zon. Och i fjärde matchminuten kom ledningsmålet, en retur av Artyom Anisimov efter att Dmitri Orlov inte hade dribblat bort en – utan tre – schweiziska spelare framför mål.

– Första tio minuterna som Ryssland gör är brutala. Det är det bästa jag har sett av något lag i den här turneringen, konstaterar SVT:s expert Jonas Andersson.

Ishockey-VM

Kutjerovs superkedja bakom målen

Schweiz kämpade för att komma in i matchen. Framför allt stod laget, som Sverige med nöd och näppe besegrade i lördags, för ett uppoffrande spel i egen zon.

Men mot Rysslands ”superkedja” Anisimov, Gusev och Kutjerov verkar det vara omöjligt att stå emot. Trion stod bakom anfallen som ledde både till 2-0 och 3-0 och målskytt båda gångerna: NHL:s poängkung Nikita Kutjerov. Som nu tar över VM:s poängligaledning från William Nylander med totalt 14 poäng.

Gusev och Kutjerov barndomsvänner

Till SVT Sport berättar ryske stjärnmålvakten Alexandar Georgiev efter matchen att Gusev och Kutjerov har ett samspel på isen som sträcker sig långt tillbaka i tiden.

– De har spelat tillsammans som barn sedan de var kanske 8 år gamla. Så de hittar varandra enkelt.

Ryssland är nu det enda lag som inte har förlorat hittills under VM. På tisdag får Tre Kronor med andra ord en tuff uppgift när lagen möts i sista gruppspelsmatchen.

VM

Schweiz logo

Schweiz

0 - 3

Ryssland logo

Ryssland

0-1, 0-1, 0-1
Bratislava
Publik: 9056

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet