Ryssland till final – Ovetjkin i centrum direkt

För två dagar sedan spelade Alexander Ovetjkin Stanley Cup-kvartsfinal.

Han gjorde 2–0-målet – och förde Ryssland till VM-final.

Den ryske megastjärnan, som för två dagar sedan åkte ur NHL-slutspelet efter en dramatisk sjunde match mot New York Rangers, åkte direkt från USA till Tjeckien för att förstärka det ryska landslaget.

Ishockey-VM

En av matchvinnarna

Men farhågorna fanns där. Skulle han lyckas ladda om direkt för spel?

Dessa frågor fick dock positiva svar. Ovetjkin blev nämligen en av Rysslands största matchvinnare när laget vann med 4–0.

Washington-spelaren stod för ett mål och en assist. Hans mål var det som mer eller mindre säkrade segern för laget, då han 10.19 in i den tredje perioden gjorde 2–0 – blott 3.02 efter Sergej Moziakins 1–0-mål.

Avslutade säkert

Ovetjkin utnyttjade ett misstag från John Moore Jr som tappade pucken vid blålinjen. Ovetjkin gjorde inget misstag utan satte pucken säkert förbi den storspelande amerikanske målvakten Connor Hellebuyck.

Ovetjkin visade sedan fin laganda då han med 1.25 kvar att spela hade kunnat sätta pucken i öppet mål för 4–0, men gav Jevgenij Malkin pucken och målet i stället.

”Bra att vi vann”

Ovetjkin vill dock inte lägga så stor vikt vid sina poäng.

– Det känns bra att vi vann matchen och är klara för final. Det är det vi är här för, säger han till SVT Sport.

Hur var det att spela i dag då du anlände hit i går?

– Det var ganska svårt, men det är som det är.

Vet du när ni spelade final mot Kanada senast?

– Nej.

”Fantastiskt bra lag”

Därmed är Ryssland, som under delar av den första perioden och nästan hela andra var tillbakapressat, klart för final mot Kanada.

– Alla deras spelare spelar i NHL så det kommer att bli en intressant match. De har ett väldigt solitt lag så vi måste spela på topp, säger Alexander Ovetjkin.