Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så ska Frölunda ta nästa steg: ”Kultur i föreningen”

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda tog sig igenom andraligan obesegrat – och knep en premiärseger i SDHL.

För att ta nästa steg i högstaligan har man fokuserat mycket styrketräningen.

– Det är en kultur i hela föreningen. Jag vet några som ska in i gymmet och köra direkt efter match, säger sportchefen Kim Martin Hasson.

När Kim Martin Hasson bytte Linköping mot nystartade damlaget i Frölunda plockade hon med sig toppmålvakten Stephanie Neatby.

Neatby var matchens lirare i premiärsegern mot SDE och Martin Hasson, själv gammal stormålvakt, lyfter Neatbys starka fysik som en nyckel till det.

– Hon har ändrat sitt sätt att träna och blivit mer vältränad. Hon har kommit in i kulturen här, säger sportchefen och utvecklar:

– Hon är mer noggrann i fysen. Att vara målvakt är jobbigt. Har man inte konditionen eller styrkan som blir man trött och tappar fokus. Där har hon blivit mycket bättre och håller en längre period.

Neatby håller med om det.

– Jag är mycket starkare och känner mig mindre trött där ute. Det tror jag är en nyckel för hela laget. Det mest vältränade laget kommer att vara bäst i slutändan.

Hon lyfter lagets träning som den tuffaste bland alla lag hon varit i.

– Det är en bra kultur, vi vill jobba hårt och vi lyfter varandra när man blir trött. I dag visade vi att vi orkade hela matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.