Sverige vann enkelt – Petterssons första mål i Tre Kronor

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har nu inlett VM i Danmark med tre raka segrar och i den tredje matchen mot Frankrike kom också andrakedjan igång. Supertalangen Elias Pettersson gjorde sitt första mål i Tre Kronor någonsin i matchen som slutade 4-0.

– Det är skönt att få göra både assist och mål. Men mest skönt var det att göra en riktigt bra match, säger 19-åringen till SVT Sport.

Det tog bara 24 sekunder innan den så effektiva förstakedjan gjorde mål och än en gång var det Rickard Rakell som hittade målet. Fullträffen var den snabbaste i VM hittills.

– Det var skönt att hänga en tidigt och känna att vi förde matchen, säger han till SVT Sport.

Ishockey-VM

Några minuter senare lossnade det för andrakedjan. Lagkaptenen Mikael Backlund styrde in ett skott från 19-åriga Elias Pettersson. Poängen var talangens första i Tre Kronor.

Om man bortser från målen var det ingen bra period av Sverige.

Grinig stämning efter 3-0

Åtta minuter in i den andra perioden sköt Oliver Ekman Larsson in 3-0 snyggt i krysset. Strax innan det armbågstacklade Adam Larsson fransmannen Guillaume Leclerc fult, utan reaktion från domaren.

– Det är en solklar utvisning. Det finns till och med risk att det blir en avstängning, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Leclerc började blöda och efter målet var det väldigt grinig stämning mellan lagen.

– Jag tror inte det kommer vara så mycket diskussioner. Det var en bra tackling, säger Larsson till SVT Sport.

Talangens första VM-mål

Den tredje perioden var förhållandevis händelsefattig, men med några minuter kvar smällde det till.

Elias Pettersson gjorde sitt första mål i Tre Kronor och därmed var det 4-0 till Sverige. Målet kom i numerärt överläge.

– Vår kedja startar matchen bra och att få göra två poäng i powerplay, där jag gillar att spela, är väldigt skönt, säger han och berättar att han fick med sig pucken med vilken han gjorde sitt fösta VM-mål.

Tre Kronors laguppställning mot Frankrike

Målvakter: Anders Nlsson (Magnus Hellberg)

Backpar: John Klingberg, Hampus Lindholm – Oliver Ekman Larsson, Adam Larsson – Mikael Wikstrand, Erik Gustafsson.

Kedjor: Mattias Janmark, Mika Zibanejad, Rickard Rakell – Elias Pettersson, Mikael Backlund, Gustav Nyquist – Magnus Pääjärvi, Johan Larsson, Jacob de la Rose – Lias Andersson, Adrian Kempe, Dennis Everberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet