Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Säkrade avancemang med en sekund kvar

Uppdaterad
Publicerad

Sedan Vladimir Krutov, den ryska storstjärnan spelade för Östersunds IK några år på 90-talet så har klubben varit i skymundan för den stora allmänheten, tills nu. Nyligen blev Östersunds IK klart för hockeyallsvenskan efter en osannolik sista omgång i allettans playoff.

– Skulle man regissera en disneyfilm och rita upp som det vart så hade det nästan varit löjligt för att det var för bra för att vara sant, säger Elias Bjuhr spelare i Östersunds IK.

Tre lag hade chansen att ta sig igenom nålsögat och kliva upp i Hockeyallsvenskan inför den sista omgången i Allettans playoff. Alla tre lagen hade inom loppet av de två sista minuterna platsen upp men där Östersunds IK säkrade avancemanget genom att göra segermålet, 3-2 i öppen kasse mot Nybro i matchen absolut sista sekund.

– Jag har inte riktigt fattat det än, det är så många år som det har varit nära och vi har skruvat och försökt hitta sätt att gå upp och så händer det på det här sätter, säger Kjell-Åke Andersson tränare i Östersunds IK.

Kjell-Åke har varit i klubben som spelare och ledare i 28 år och var med och spelade med laget senast den stora massan hörde något om hockeyn i Östersund. Det var är den ryska superstjärnan Vladimir Krutov valde att spela några år med Östersund 1992-1995.

Länge har vi förknippat Östersund med andra idrotter. Men nu kanske vi kan säga att det också är en hockeystad.

– Det blev det nu, vi har skapat en sportminne som nästintill är oslagbart så jag tror att det tändes en rejäl gnista i och med avancemanget och på det sätt som det gick till, säger Elias Bjuhr.

SE HELA REPORTAGET HÄR:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.