Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Hallams syrliga svar: ”Har fått svara på de här frågorna i flera år nu”. Foto: SVT/Bildbyrån

Sam Hallams syrliga svar inför VM-semifinalen: ”Jag vet hur ni hade låtit annars”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor är med och slåss om VM-medaljer för första gången på sex år.

Och efter trendbrottet skickar Sam Hallam en pik till svensk media.

– Klart att det är ett viktigt narrativ att förändra, jag vet ju hur ni hade låtit annars, säger förbundskaptenen till SVT Sport.

Det har varit några tunga år för Tre Kronor sedan VM-guldet i Danmark 2018. Inte enda gång har landslaget tagit sig förbi kvartsfinal och spelat om medaljerna.

Allra värst gick det under Johan Garpenlövs ledning 2021 när Sverige slutade på nionde plats och missade slutspel för första gången på 36 år.

Ishockey-VM

Sam Hallam gjorde sitt första VM som förbundskapten i fjol och då åkte laget överraskande ut i kvartsfinal mot Lettland.

Så vad säger Hallam om att Tre Kronor nu är med och slåss om medalj igen?

– Det finns ju med, vi har fått svara på de här frågorna i flera år nu och det är klart att det är jätteviktigt för oss att bryta den trenden. Det är här vi vill vara och vi tycker att vi har ett lag som är redo att gå hela vägen, säger han.

Tre Kronor förberett på enormt tryck

I dag ställs de mot värdnationen Tjeckien på deras hemmaplan i Prag. Trycket väntas bli enormt. Förra året var det kanske det som fällde Sverige mot Lettland då kvartsfinalen spelades i Riga.

– Erfarenheten från förra året har varit jättevärdefull att ha med sig. Vi har haft nytta av matchen i Riga hela tiden i våra förberedelser och jag tycker att vi är mycket bättre förberedda på den typen av situationer. Även att möta slovakerna och letterna i Ostrava har varit bra träning, säger Hallam.

Tre Kronors VM-semifinal mot Tjeckien börjar 14.20.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet