Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se efterspelet till Sanni Hakalas olycka i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån och Tv4 Play.

Sanni Hakala tvingas avsluta karriären efter skräckskadan: ”Kan bli ett liv i rullstol”

Uppdaterad
Publicerad

Hon kraschade rakt in i stolpen under en SDHL-match för en knapp vecka sedan.

Sedan dess har HV71-kaptenen Sanni Hakala opererats och nu uttalar hon sig själv.

”Det är fortfarande svårt att förstå vad som har hänt”, skriver hon på Instagram.

Skadan efter att hon flög med huvudet först in mot målburen har gjort att hon är förlamad från bröstkorgen och nedåt, med reducerad funktion i armarna och händerna.

”Det är fortfarande svårt att förstå vad som har hänt, att kraschen in i målet var så allvarlig som den var och att konsekvenserna har blivit så stora”, skriver hon på Instagram.

”Inte bara att jag nu tvingas sluta spela ishockey, något som har varit en stor del av mitt liv under många år, men att jag kan tvingas leva resten av mitt liv i en rullstol.”

”Det är verkligheten jag försöker landa i.”

Tacksam för stödet

26-åringen fortsätter sitt uttalande med att visa tacksamhet för sin familj och allt stöd hon fått från vänner och alla delar av hockeysamhället.

”Och ett lika stort tack ska riktas till all medicinsk personal som har tagit hand om mig.”

”Nu behöver jag lägga all min energi på rehabilitering så att jag kan återhämta mig så bra som möjligt. Därför kommer varken jag eller HV71 lämna några ytterligare kommentarer kring min skada eller min status och jag ber er alla att visa hänsyn och respekt för mig och min familj.”

”Jag är inte rädd”

Slutligen avslutar Sanni Hakala med att visa att hon kommer ta sig an sin framtid med stort hopp.

”Den här situationen suger uppenbarligen, men jag är inte rädd för att ta mig an den. Jag vet inte vad jag kommer göra härnäst, men jag vet att det kommer vara jävligt grymt.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.