Sara Grahn är lagkamrat med Linus Omark. Foto: Bildbyrån

Sara Grahn med i Luleå Hockeys herrlags matchtrupp mot Kärpät

Uppdaterad
Publicerad

Damkronornas mångåriga målvakt Sara Grahn kan i kväll få spela med Luleå Hockeys herrlag.

Hon finns med i deras trupp till träningsmatchen mot finländska Kärpät.

– Otroligt glad att de frågade mig, säger hon till Expressen.

Sara Grahn är en av Sveriges mest meriterade målvakter på damsidan, med bland annat fyra SM-guld och tio VM-turneringar, den senaste förra säsongen.

I kväll kan 34-åringen få göra något som hon inte gjort tidigare: Spela med ett SHL-lag.

Två ordinarie målvakter

Hon finns nämligen med i matchtruppen till matchen mellan Luleås herrar och finländska Kärpät. Detta eftersom Luleås båda ordinarie målvakter (Joel Lassinantti och Matteus Ward) är sjuka.

– Hon har ju varit med länge och vet vad det handlar om. Jag tycker att det är kul att hon kan vara med, säger Luleås tränare Thomas ”Bulan” Berglund till lokaltidningarna i Luleå.

Grahn ser fram emot kvällen.

– Jag var väldigt chockad först men otroligt glad att de frågade mig. Det bevisar att de tror på mig och att jag klarar av nivån. Jag vart bara glad helt enkelt. Det är något man har tänkt på sedan man var liten, att det skulle vara häftigt men jag har aldrig trott att det ska ske, säger hon till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.